Service Reviews vs. Product Reviews

Hvilken type anmeldelser som er best for deg og din bedrift kommer an på hva du selger. Selger du en tjeneste, eller selger du produkter? Eller kanskje begge deler? I dette blogginnlegget kan du lese hvordan Booking.com økte salget med 18% ved å definere sine hoteller, biler og reiser som «produkter».

Skrevet av Kevin Bull, CEO at Lipscore UK.

Selger du en tjeneste eller produkter?

Netthandelen har hatt en enorm utvikling de siste to tiårene. Tiden da man fikk solgt varer og tjenester på nett med enkle nettsider, dårlig design og uten SEO og annonsestrategier er definitivt over. Markedsføring har blitt ekstremt sofistikert og lukrativt. Og når det gjøres riktig, kan det bidra til betydelig salg.

Brukervennlige nettsider designet for konvertering, betalte søke-kampanjer, re-targeting og komplekse SEO strategier. Listen er lang når det gjelder hva som skal til for å bli synlig og konkurransedyktig på nett. For mange er løsningen å bruke stemmen til kundene sine, ofte omtalt som «brukergenerert innhold» for å øke salgsvolumene. Og med det i tankene ønsker jeg å reise spørsmålet «Hvilken type anmeldelser er best for deg?»

For meg er det enkelt, det handler om hva du selger. Selger du en tjeneste, eller selger du produkter? Kanskje begge deler!

En eksplosjon i markedet for ratings & reviews

For mer enn 10 år siden ble service reviews introdusert som et viktig verktøy for å skape tillit hos nettkundene. Det at forbrukerne hadde mulighet til å gi sin ærlige tilbakemelding på kjøpsopplevelsen hadde en avgjørende betydning for konverteringsraten, av åpenbare grunner. Det at du kunne lese tidligere kunders erfaringer gav en følelse av trygghet når du skulle kjøpe noe på nett. Dette førte til en eksplosjon i markedet for ratings & reviews, og selskaper ble verdsatt til milliarder basert på dataene de hadde skapt for e-handelsmarkedet. Bedrifter som tilbyr tjenester – alt fra rørleggerbedrifter til forsikringsselskaper – var i stand til å vise frem kvaliteten på tjenestene sine ved hjelp av kundenes stemme.

Lipscore service banner som viser 39.000+ ratings fra tidligere kunder

Fra Service Reviews til Product Reviews

I løpet av de senere årene har markedet for ratings & reviews selvfølgelig utviklet seg, slik at forbrukerne nå ikke lenger kun kan gi en tilbakemelding på tjenester (som vi nå tar som en selvfølge), men også på produkter de har kjøpt.

  • Kvaliteten på produktet
  • Påregneligheten
  • En samlet stjerne-vurdering
  • Kundenes tilbakemelding på hvordan produktet så ut i nettbutikken vs. hvordan det faktisk så ut, osv….
Health Leads-produkt som viser 800+ ratings og 200+ reviews fra tidligere kunder

Product Reviews gir bedre kjøpsbeslutninger

Vi har alle kjøpt noe på nett som så fantastisk ut, bare for å oppdage at det ikke ser like fantastisk ut på oss som på modellen på bildet. Noe som fører til at vi returnerer produktet og mister troen på selskapet vi kjøpte det fra. Servicen kan ha vært førsteklasses, men realiteten er at produktet vi nettopp kjøpte ikke svarte til forventningene. Varen dukket kanskje opp med dårlig emballasje, to dager senere enn forventet, men hvis den hadde fått oss til å se ut som Brad Pitt, hvem hadde brydd seg da?

Dette er årsaken til at stadig flere nettbutikker får på plass en løsning for ratings & reviews, ikke bare for å skape økt tillit i kjøpsprosessen, men også for å hjelpe kundene å ta bedre kjøpsbeslutninger f.eks. ved å vise frem produktene som er best likt – og kanskje enda viktigere, produkter som blir rangert dårlig.

Les også: 6 årsaker til at negative produktanmeldelser er positivt

Økte salget med 18% ved hjelp av Product Reviews

For å bruke et eksempel: Booking.com – hvor du kan bestille hotell, flyreise og mye mer, tilbyr selvfølgelig en tjeneste, men etter min mening tilbyr de også et produkt. Produktet er et hotell, en bil eller en reise. Og ved å vise frem ratings & reviews på «produktene» de selger økte faktisk Booking.com salget med så mye som 18% på «produktene» med de beste anmeldelsene! Skal du bestille hotell til helgen? Vel, det er vanskelig å forestille seg hvordan du skal klare å bestemme deg for et hotell uten å kunne se hvordan tidligere kunder har rangert de ulike hotellene. Jeg, som de fleste, vil vite hvilken verdi jeg får for pengene mine.

Det er ingen tvil om at kundenes tilbakemeldinger gir betydelige fordeler for alle bedrifter på nett, men for å vite hva som vil gi deg best ROI, er det bare å stille deg selv spørsmålet – hva selger du? En tjeneste eller produkter.

Vil du lære hvordan du kan få mer ut av dine ratings & reviews?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bli invitert til våre gratis webinarer, og få relevante artikler og nyttige tips på e-post ca. en gang per måned.