Makeup Mekka går inn i nye markeder med automatisk oversatte anmeldelser – øker forbrukernes tillit!

Makeup Mekka har nylig utvidet til flere nye markeder, og de viser alle anmeldelser på lokalt språk. «Det øker tilliten når man går inn i et nytt marked», sier administrerende direktør Berit Sjøvik.

Lipscores automatiske oversettelser er implementert, noe som gir Makeup Mekka fordeler ved salg på tvers av landegrenser. Selskapet gikk inn på det svenske markedet i 2020 og nylig var det tid for både Danmark og Tyskland. «Vi hadde allerede mange norske anmeldelser», sier Berit. «Men da vi kom inn i Sverige, Danmark og Tyskland, hadde vi ingen lokale anmeldelser å vise til. Derfor var det superviktig for kundene å kunne se våre andre anmeldelser, på deres egne språk.»

Makeup Mekka med automatisk oversatte anmeldelser

Skandinavisk makeup-brand

Makeup Mekka er et skandinavisk makeup-brand. Produktene selges kun i deres egne nettbutikker, uten mellomledd. «Vi tilbyr god kvalitet til en lavere pris», forklarer Berit. «Det kan vi gjøre fordi vi ikke har noen fysiske butikker». Sminken produseres på samme fabrikker som andre kjente merker, men med Makeup Mekkas egen logo og stil. Varene tas direkte fra fabrikk til lager i Norge og sendes deretter direkte til forbruker. «Det er både billigere og mer miljøvennlig enn å distribuere til mange forskjellige butikker.»

Makeup Mekka er et trendy makeup-brand som er rask til å lansere nye produkter. «Hvis vi ser en ny trend på TikTok, kan vi handle raskt og utvikle passende produkter.» En prosess som vanligvis er betydelig lengre og langsommere hos større selskaper. «Vi har privilegiet å være litt morsommere, mer lekne og personlige. Også på sosiale medier.» Hos Makeup Mekka er retusjert reklame absolutt forbudt. De ønsker å vise naturlig skjønnhet og realistiske produktbilder. Noe som er viktig for å kunne møte kundenes forventninger.

Kun anmeldelser fra ekte kunder

Makeup Mekka er laget på Viskans e-handelsplattform, som nylig lanserte en Lipscore-integrasjon for å samle inn kunde-og produktomtaler. «Systemet vi hadde før var veldig statisk. Lipscore er mer fleksibelt og garanterer i tillegg at alle anmeldelser er 100% ekte. Falske anmeldelser er utbredt i disse dager, så det er viktig for oss å vise at anmeldelsene våre kommer fra ekte kunder. Og at vi har et tredjepartssystem som verifiserer våre anmeldelser,» sier Berit. Lipscores innebygde funksjonalitet sikrer at alle anmeldelser kommer fra ekte kunder. Og at de er skrevet med kjøpers egne ord uten endringer.

Makeup Mekka bruker tilbakemeldingene på flere måter, for eksempel til videreutvikling og forbedring av produkter. Men også for å vurdere om et produkt skal beholdes i sortimentet eller ikke. «Et produkt kan selge mye, men hvis mange er misfornøyde med det, må vi vurdere om det bør fjernes fra sortimentet,» forklarer Berit. I tillegg brukes tilbakemeldingene fra kundene i markedsføringen. Selskapet føler at unge forbrukere foretrekker å få råd fra andre brukere – de som faktisk bruker sminken.

Bra mobiltilpasning, integrasjon og samarbeid

Størsteparten Makeup Mekkas salg kommer fra mobil og en god mobiltilpasning er derfor avgjørende. «Vi kan tilpasse hvordan ratings & reviews widgetene vises for kundene våre på ulike enheter. Ettersom 95 % av salget vårt kommer fra mobil, er mobiltilpasning veldig viktig.» Generelt er Berit svært fornøyd med samarbeidet mellom Viskan og Lipscore for å skape en velfungerende løsning. «Vi har en felles ønske om å skape den beste løsningen,» fortsetter hun. «Den tekniske delen fungerer nå; nå finjusterer vi bare widgetene og designet til butikken. Alt fungerer utmerket og vi er utrolig fornøyde.»

Topp system og support

«Vår Customer Success Manager hos Lipscore er helt fantastisk!» utbryter Berit når hun snakker om reisen deres med Lipscore så langt. «Hun forstår hvor vi kommer fra og hva målet vårt er. Vi stiller mange spørsmål, men hun er veldig rask til å svare, og vi har fått god hjelp. Teamet hos Lipscore har vært ekstremt profesjonelle. Vi har benchmarket flere andre systemer. Men Lipscore er på topp sammenlignet med andre ledende løsninger på markedet!» avslutter Berit.

Vil du lære hvordan du kan få mer ut av dine ratings & reviews?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bli invitert til våre gratis webinarer, og få relevante artikler og nyttige tips på e-post ca. en gang per måned.