Uvurderlig innsikt og åpenhet med kundeanmeldelser – Nordvik Bolig tar eiendomsmeglerbransjen til neste nivå.

Nordvik Bolig satser digitalt med både kundeanmeldelser og en egen app og endrer med dette hele eiendomsmeglerbransjen. I dag får de tilbakemeldinger fra 40 % av kundene!

Nordvik Bolig ønsker å skille seg ut ved å skape nye løsninger og bidra til åpenhet i en ganske tradisjonell bransje. Målet er å gjøre det lettere for kundene å ta informerte beslutninger. «Vi ønsker å få kvalitative data og virkelig finne ut hva kundene synes om tjenestene våre, » sier Bjørnar Førre Skogstø, leder for innovasjon og digitale tjenester. «I utgangspunktet for å bruke innsikten internt, men nå viser vi også frem resultatene åpent. »

Nordvik-bolig-drammen-1600x500

Tar markedsandeler

Eiendomsmeglerkjeden Nordvik Bolig har i dag 29 uavhengige franchisetakere. Antall kontorer er doblet siden 2018 og markedsandelen er 7–8 % i Norge. Men ser man isolert på Oslo, var Nordvik Bolig den nest største eiendomskjeden i 2022. Den store veksten kan forklares med flere ting. Nordvik Bolig har blant annet åpnet nye kontorer, men også fått flere kunder til sine eksisterende eiendomsmeglere. Bjørnar er selvsagt veldig nysgjerrig på hvordan veksten vil se ut fremover. Spesielt med tanke på deres store digitale satsing som de håper kan tiltrekke seg nyutdannede eiendomsmeglere. «Når vi rekrutterer, blir vi oppfattet som et selskap som investerer i både mennesker og teknologi. Og nå kan vi åpent vise at det er sant. »

Stor digital satsing

Bjørnar beskriver hvordan tanken om å ville vite mer om kundene alltid har vært der. «Vi ønsket å få mer innsikt om kundene våre og hva de synes om våre eiendomsmeglere og tjenester, men også hvordan vi kan forbedre oss. I utgangspunktet var planen å bygge vår egen løsning for å samle inn tilbakemeldinger. Men det er én ting å skaffe data og noe helt annet å bruke og tjene penger på det. Derfor begynte vi å lete etter en ekstern leverandør. » At valget falt på Lipscore var en kombinasjon av anbefalinger fra andre brukere samt Lipscores norske bakgrunn.

E-handelsløsning på en ny måte

«Det var en stor fordel for oss at Lipscore er norsk fordi vi ønsket å bruke tjenesten på en litt annen måte enn deres typiske e-handelskunder. Og siden produktene som våre kunder vurderer er faktiske eiendomsmeglere – det vil si mennesker og ikke fysiske objekter – må du tenke nøye gjennom hvilken løsning du skal velge. Vi valgte Lipscore fordi både produktet og tjenesten så bra ut, og vi følte oss trygge på en leverandør som forstår hvordan det er å være eiendomsmegler i Norge. »

Annenhver kunde gir tilbakemelding

I dag samler Nordvik Bolig inn både ratings og reviews etter hvert boligsalg. Når salget er gjennomført mottar boligselger en e-post med mulighet til å gi megleren en vurdering fra 1-5 stjerner og en skriftlig tilbakemelding. Eiendomsmeglerkjeden kan på denne måten samle inn tilbakemeldinger både på hver enkelt eiendomsmegler og totalt for alle sine kontorer. Siden de startet med Lipscore for omtrent et år siden, har de fått hele 3.148 ratings og 1.981 anmeldelser. Svarprosenten er på skyhøye 40 %, noe som betyr at nesten halvparten av alle kunder velger å gi en tilbakemelding. «Nesten alle våre eiendomsmeglere har minst en rating og en review i dag og gjennomsnittskarakteren for Nordvik Bolig totalt er imponerende 4,82! »

Nordvik Academy & Nordvik-appen

Nordvik Bolig bruker den etterlengtede innsikten og kundedataen aktivt på flere ulike måter. Blant annet følger de nøye opp dårlige tilbakemeldinger. De bruker også innsikten til å forbedre opplæringen og utdanningen som eiendomsmeglerne får gjennom Nordvik Academy. Responsen fra bransjen har vært veldig god. «Mange synes det er gøy at Nordvik Bolig har tatt det første steget. Kanskje vil det endre hele eiendomsmeglerbransjen i årene som kommer! »

Eiendomsmeglerkjeden har også utviklet en egen app der totalvurderingen vises. I appen kan kundene ikke bare se hva andre synes om Nordvik Bolig som eiendomsmegler. Men også følge sin egen reise under boligtransaksjonen.

First Movers med konkurransefortrinn

«Å bruke ratings & reviews er ikke noe nytt – men det er nytt i denne bransjen. Vi trodde vi gjorde en god jobb som eiendomsmeglere. Men vi kunne ikke vite det med sikkerhet før vi begynte å måle kundetilfredsheten, » forklarer Bjørnar. Helt fra starten har stjerne-rangeringen vært imponerende, og for å utnytte posisjonen som first movers bestemte Nordvik Bolig seg for å vise resultatene åpent. «Det handler ikke bare om å være først ute med noe nytt, men også om å vise det frem. Derfor la vi ut totalscore på nettsiden. Det er et konkurransefortrinn for oss – det er ingen andre i bransjen som gjør det! »

Økt engasjement blant eiendomsmeglerne

Nordvik Bolig kommuniserer kontinuerlig med sine meglerkontorer og følger opp både gode og mindre gode tilbakemeldinger. Hvert kontor har nå sitt eget dashbord der hver leder har tilgang til kontorets og den enkelte eiendomsmeglers rangeringer. Samtidig får meglerne også tilgang til egne tilbakemeldinger. «Vi ser at meglerne blir mer og mer begeistret og det har vært en positiv endring i engasjementet. Den årlige prisutdelingen til årets eiendomsmegler har nå fått selskap av årets eiendomsmegler med høyest kundetilfredshet! »

Som noe helt nytt viser Nordvik Boligs meglerkontor i Drammen alle sine eiendomsmegleres tilbakemeldinger på egen nettside. Det gir total åpenhet, som var et ønske fra de ansatte selv. De ser på de gode tilbakemeldingene som et stort konkurransefortrinn som bør vises til kundene. Bjørnar understreker at det vil være opp til hvert enkelt meglerkontor å selv avgjøre om de vil offentliggjøre de enkelte eiendomsmeglernes anmeldelser.

Kan få enda mer innsikt i fremtiden

Når du ønsker å bli kjent som den digitale, innovative eiendomsmeglerkjeden, holder det ikke bare å si det. Du må vise det. «Det gir forbrukeren stor verdi å vite om eiendomsmegleren er god på visninger, budgivning eller lignende. » Derfor kan neste steg være å implementere Lipscores Product Attributes, hvor du kan få mer detaljerte tilbakemeldinger ved å stille tre oppfølgingsspørsmål til kundene. Det kan for eksempel være spørsmål om hvor fornøyde de var med visningen, budgivningen eller oppfølgingen fra megleren. «Det kan gi oss enda større innsikt i hvordan Nordvik Bolig som organisasjon kan bli enda bedre, » sier Bjørnar.

«Det beste og viktigste du kan gjøre som eiendomsmegler er å levere kvalitet fra start til slutt. Leverer du en god kundeopplevelse vil du sannsynligvis få gode tilbakemeldinger – og gode tilbakemeldinger vil gi deg flere oppdrag og dermed mer salg! »

Vi vil hjelpe din bedrift å få 2-4 ganger flere ratings og 100% ekte reviews!

Ingen annen løsning på markedet gir deg flere ratings & reviews enn Lipscore, eller kan garantere at alle kundeomtaler er 100 % ekte, skrevet av ekte kjøpere, med deres egne ord, uredigerte og bekreftet av deres identitet.

Hvorfor velge Lipscore?

GARANTERT økt responsrate – eller pengene tilbake!

Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg innen 24 timer.