Fra 4 til 8 ansatte på to år – fokus på forbedringer og økt vekst for Rudo babyutstyr

Rudo babyutstyr har tatt markedsandeler siden de lanserte nettbutikk i juni 2020. «Man blir aldri bedre hvis man ikke forandrer på ting som ikke fungerer. Og kundenes tilbakemeldinger har ført til flere forbedringer», sier Stine Brovold Christensen Løke, Assisterende daglig leder i Rudo babyutstyr.

nettsiden rudo.no med lipscore kunde- og produktomtaler

Barnevogner laget av gamle sykkeldeler? Ja, det var slik det begynte!

Rudo babyutstyr er et familieeid selskap som selger barnevogner og babytilbehør på nett. Bedriften ble grunnlagt i 1946 og var opprinnelig et sykkelverksted. Men siden det var så få barnevogner etter krigens slutt gikk de over til å lage barnevogner av gamle sykkeldeler og margarinbokser. Etter hvert som tiden gikk utviklet virksomheten seg til en grossistvirksomhet med import av barnevogner og babytilbehør til det norske markedet.

Netthandel har gitt flere markedsandeler

Fra å kun drive med fysisk handel, ble det etter hvert et spørsmål å følge med på utviklingen og starte netthandel. Midt i den pågående pandemien, 25. juni 2020, ble nettbutikken lansert. «Etter det har vi tatt nye markedsandeler i bransjen og vi vokser hele tiden!», utbryter Stine Brovold Christensen Løke, Assisterende daglig leder i Rudo babyutstyr.

Da teamet jobbet med å få klar nettbutikken var de kun 4 ansatte. Men veksten har vært rask og i dag er de 8 ansatte som jobber med alt fra å lage eget innhold til markedsføring og lagerstyring.

Ønsker å kunne veilede førstegangsforeldre

«Alle som jobber hos oss kjenner produktene vi selger godt, slik at de kan hjelpe kundene best mulig», sier Stine. «Vi ønsker å kunne gi førstegangsforeldre tips og hjelp til å finne rett produkt i jungelen av babytilbehør», fortsetter hun. Det er viktig å være personlig og ha nødvendig kunnskap for å kunne veilede nye foreldre som ikke nødvendigvis vet hva de trenger.

«Reels er det store akkurat nå og vi har begynt å filme mer selv», sier Stine. «Det har veldig god effekt fordi det blir mer personlig». Og nettopp det å lage eget innhold er noe teamet i Rudo ønsker å jobbe enda mer med i fremtiden. Derfor har de bygd sitt eget fotostudio og får hjelp av familie og venner med barn for å dokumentere og dele barnevognturer og søndagsturer. Slik at innholdet blir mer autentisk, personlig og ekte.

Man blir aldri bedre hvis man ikke forandrer på ting som ikke fungerer

«Både ris og ros er viktig for oss», sier Stine og forklarer hvordan de lette etter et verktøy for å samle inn kundeanmeldelser. Det var ikke bare for å få tilbakemeldinger fra kunder, men for å synliggjøre hvordan både produktene og bedriften ble oppfattet. «Du kan aldri bli bedre hvis du ikke retter på ting som kanskje ikke fungerer», et motto som Stine gjentar flere ganger og som helt klart har stor betydning for teamet på Rudo.

Selv om selskapet ikke har hatt så mye tid og ressurser til å gå igjennom statistikken ennå, i en tid med sterk vekst, understreker Stine at effekten er tydelig og at magefølelsen er sterk. «Vi vet at vi har mye mer vi kan gjøre med Lipscore. Nå skal vi snart få inn flere ansatte så vi håper å kunne bruke mer tid på det», sier Stine.  Som også er veldig fornøyd med hjelpen de har fått fra Lipscore sitt Customer Success Team.

Kundenes tilbakemeldinger har ført til flere forbedringer

Selskapet har flere ganger gjort konkrete endringer basert på tilbakemeldinger de har fått fra kundene sine. Det kan for eksempel handle om et produkt som hadde en mangelfull beskrivelse, bilder som ikke var tydelige nok, eller hvor fargene ikke ble gjengitt godt nok. «Vi har brukt tilbakemeldinger fra kunder til å forbedre mye av innholdet på produktsidene våre. Samt hvordan vi legger inn informasjon på enkelte varer,» forklarer Stine. Kundeservice holder styr på alle tilbakemeldinger, og følger opp kunder ved behov. «Når vi får tilbakemeldinger vi kan gjøre noe med, så gjør vi det», sier Stine.

Gir kundene en følelse av trygghet

Lipscores widgets er noe av det første du ser når du besøker nettbutikken, og den viser hvor fornøyde kundene våre er. «Da føler kundene at det er et bra sted å handle», forklarer Stine, som selvsagt er utrolig glad for karakteren 4,7 av 5 stjerner.

Hun forklarer at tilbakemeldingene er utrolig viktige. Alternative løsninger, som å sende ut spørreundersøkelser til kundene er ikke like effektivt. Hun understreker også at det kan være vanskelig å få kundenes ærlige mening om man spør direkte på telefon. Det er enklere for kundene å si hva de synes når de får muligheten til å skrive noen linjer.

Høyt under taket og brainstorming

Rudo er en bedrift med stor takhøyde hvor alle har mulighet til å komme med ideer. Så listen over hva teamet ønsker å få til er lang. «Vi ønsker alltid å bli bedre. Det er viktig å ha mål å jobbe mot», sier Stine. Hun erkjenner at man kan bli litt blind til slutt, uavhengig av hva man jobber med. «Uten tilbakemeldinger fra kunder kan du aldri vite med sikkerhet hvor det er størst rom for forbedringer», avslutter hun. «Lipscore er veldig enkelt å bruke. Vi får gode tilbakemeldinger på hva som fungerer for oss og hva som ikke gjør det. Og vi føler at vi blir hørt. Alt i alt er veldig fornøyd med Lipscore.», oppsummerer Stine.

Vil du lære hvordan du kan få mer ut av dine ratings & reviews?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bli invitert til våre gratis webinarer, og få relevante artikler og nyttige tips på e-post ca. en gang per måned.