Rask vekst på nett – nå vil Skeidar bruke mer kundedata for å gjøre handleopplevelsen enda bedre

Skeidar vokser raskt på nett. Samtidig gjør møbelkjeden store investeringer for å sy sammen nett og fysiske butikker.

Skeidar har lenge brukt Lipscore til å samle inn produktomtaler fra sine kunder. De har nå også begynt å bruke Lipscore sin løsning for Store reviews for å måle kundeopplevelsen i de fysiske butikkene.

skeidar sin nettbutikk med produktomtaler fra Lipscore

Godt samarbeid avgjørende for suksess

Skeidar har de siste årene virkelig begynt å få fart på nettsalget. Også kjedens mange varehus er i vekst.

Skeidars markedsdirektør Lars Thomte mener at mange kjeder glemmer å bygge en sterk organisasjon når de skal digitalisere sine kjedekonsepter.

«Hemmeligheten bak vår suksess er utvilsomt at vi har blitt gode på å samarbeide. Skal man lykkes med et omnikanal-konsept som Skeidar, holder det ikke bare med teknologi. Man trenger også en sterk organisasjon med flinke og samarbeidsvillige folk i alle ledd».

Han trekker frem et eventyrlig salg under Black Week og som et eksempel.

«I november tredoblet vi omsetningen på nett mot samme periode i fjor, mye takket være en svært vellykket Black Week-kampanje.»

Tydelige synergier mellom kanalene

Thomte vil gi ros til alle sine kolleger som han mener har skapt fremtidens Skeidar-konsept i fellesskap.

«Når de ansatte i 49 varehus sammen med kjedens nettbutikk, kundeservicemedarbeidere og de som jobber med marked, logistikk, IT og kategori, drar i samme retning, kan man skape veldig gode kundeopplevelser. Det er resultatet av dette arbeidet vi nå ser.»

Skeidar vokser nå raskt på nett. Kjeden ønsker ikke å si så mye om omsetningstall, men bekrefter at nett-omsetningen har blitt en betydelig del av kjedens totalomsetning.

«Majoriteten av salget kommer fra kunder som bestiller på nett og henter i butikk. Det viser at nettbutikken er viktig for varehusene. Men det går også motsatt vei, mange kunder bestiller på nett etter å ha vært i butikk, for deretter få varene levert hjem eller kanskje i butikk. Enhver kundereise er unik, men ofte så ser vi at både nettbutikken og de fysiske butikkene står sentralt», sier Thomte og presiserer at all nett-omsetning tilbakeføres til varehusene, for å styrke fellesskap-følelsen.

Stort fokus på å samle data

For å styrke sin omnikanal-satsing ytterligere har Skeidar lansert sin egen kundeklubb, sammen med det norske byrået Oculos og det svenske tech-selskapet Voyado.

Skeidar har også inngått en stor avtale med Lipscore som skal hjelpe Skeidar å samle inn kundedata. Skeidar begynte med å samle inn produktomtaler og har etter hvert også begynt å måle kundeopplevsen i de fysiske butikkene ved hjelp av Lipscore sin løsning Store Reviews.

«Vi ønsker å jobbe datadrevet og i den sammenhengen mener vi det er sentralt å vite hva kundene mener om oss og det vi selger. Vi har lenge satset på produktomtaler. Det gir oss virkelig mye spennende data. Dette publiseres på våre nettsider, men dataen er også viktig for de som jobber med kategori og innkjøp som får full kontroll på hva kundene mener om det vi selger», sier Thomte.

«I tillegg måler vi nå den totale kundetilfredsheten, både på nett og i hver enkelt fysisk butikk. Skeidar har som mål å skape gode kundeopplevelser og da nå må vi jobbe datadrevet i alle ledd.»

Selve nettbutikken til Skeidar er utviklet av netthandelsbyrået Geta og er bygd på Optimizely (Episerver) og Microsoft Dynamics 365.

Vil du lære hvordan du kan få mer ut av dine ratings & reviews?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Bli invitert til våre gratis webinarer, og få relevante artikler og nyttige tips på e-post ca. en gang per måned.